Trend Klíma - A hűtés és fűtés szakértője - Értékesítés, Kiszállítás és Beszerelés egy helyen!

Főoldal

Klíma készülékek

Hírek

Klíma Szerelés

Szállítás

Garancia

Kapcsolat

Információk

Referenciák


Mennyit fogyaszt valójában a klíma!

Vissza Nyomtatás E-mail
Mennyit fogyaszt a klíma

Tényleg sokba kerül fent tartani egy klíma készüléket? Nézzük meg mennyit is fogyaszt valójában a klíma!

Sokan mondják, hogy a klíma a használatával a havi villanyszámla akár 10-15.000.-Ft-al is megnőhet a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy a klíma nem annyi energiát vesz fel a hálózatból, ahány kW-os a teljesítménye, tehát egy 2,6 kW-os készülék teljesítményfelvétele nem 2600 Watt, hanem annál jelentősen kevesebb.

A mai modern készülékek hagyományos kompresszorral szerelve is „A”, „B”, vagy ritkábban „C” energiaosztályba sorolhatóak, a fejlett inverteres kompresszorral szerelt klímák szinte kivétel nélkül túlteljesítik az „A” energiaosztály kritériumait. Működését tekintve az inverteres klíma egység a szoba előre beállított hőmérsékletéhez igazodik, és a hűtéshez vagy fűtéshez szükséges teljesítmény alapján emeli a teljesítményt. A hagyományos klíma ezzel szemben ki / bekapcsolja magát, ha üzemel, teljes erővel működik.  Az inverteres klíma készülékekkel átlagosan 40% energia-megtakarítás érhető el, ezért érdemes lehet ilyen készüléket vásárolni, mert a többletköltség megtérül. Amíg egy állandó fordulatú 2,6 kW klíma teljesítményfelvétele márkától függetlenül átlagosan 800-850 Watt, addig egy szintén 2,6 kW-os inverteres klíma teljesítményigénye 500-700 Watt óránként. Látható, hogy az inverteres klíma 150-300 Watt megtakarítást ér el egy óra alatt. Ha még figyelembe vesszük, hogy az inverteres klíma csendesebben működik, hosszabb az élettartama, és alacsonyabb külső hőmérsékletig használható fűtésre, akkor érdemes ilyen légkondicionáló vásárlásában gondolkodni.

A megfelelő klíma kiválasztásához néhány energetikai tényezőt figyelembe kell venni. Gyakran az elméretezett klímarendszer felelős a magas villanyszámláért. A klíma fogyasztása függ a szoba térfogatától, a falak, az ablakok nagyságától. Figyelembe kell venni, hogy az adott helyiségben átlagosan hány ember tartózkodik, milyen gépek ontják magukból a meleget (számítógép, fénymásoló).

Többet fogyaszt a klíma, ha üzemelés közben gyakran nyitogatják az ajtót, ablakot, ha nagy üvegfelületen árnyékolás nélkül süt be a nap, nem megfelelő az épület hőszigetelése, vagy a benti és kinti hőmérséklet között túl nagy a különbség. A megfelelő karbantartással, tisztítással növelhetjük a klíma hatékonyságát, fontos, hogy a berendezést rendszeresen szakértő ellenőrizze.

Néhány gyártó fix fordulatú alapkészülékének teljesítményfelvétele hűtés üzemmódban.

Fix fordulatú klímák

Aircool ALFA

Samsung MAX

Lg BIO

Mitsubishi

2,6 kW

820 W

855 W

866 W

810 W

3,5 kW

1090 W

1090 W

1090 W

1120 W

 

Néhány gyártó inverteres középkategóriás klímájának teljesítményfelvétele hűtés üzemmódban.

 

Inverteres klímák

Aircool ALFA DC inverter

Samsung MAX inverter

Lg PLASMA inverter

Mitsubishi  inverter

2,6 kW

800 W

735 W

650 W

620 W

3,5 kW

1060 W

1028 W

1090 W

1050 W

Néhány gyártó inverteres prémium kategóriás klímájának teljesítményfelvétele hűtés üzemmódban.

 

Inverteres prémium klímák

Toshiba SUPER DAISEIKAI inv.

Samsung MONT BLANC inverter

Lg MAESTRO inverter

Mitsubishi   inverter+

2,6 kW

490 W

581 W

545 W

490 W

3,5 kW

850 W

972 W

875 W

845 W

Amennyiben más Ön által kiválasztott klíma fogyasztására, műszaki adataira kíváncsi, akkor kattintson a készülék termékadatára és ott a funkciók leírásai mellett megtalálja az adatokat.

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:
Elveszett jelszó?

Nincs még fiókja?
Regisztráció

Kosár

Kosár kép

Ön kosara üres!

Ajánlott termékek

Látogatók

Oldalunkat jelenleg
8 látogató böngészi!