Trend Klíma - A hűtés és fűtés szakértője - Értékesítés, Kiszállítás és Beszerelés egy helyen!

Főoldal

Klíma készülékek

Hírek

Klíma Szerelés

Szállítás

Garancia

Kapcsolat

Információk

Referenciák


Hasznos tanácsok klímaválasztáshoz.

Vissza Nyomtatás E-mail
Hasznos tanácsok kílmavásárlás előtt

Klíma kiválasztás szempontjai:

Mielőtt klíma webáruház -unkban letenné a voksát valamelyik készülék mellett fontos a pontos teljesítményigény felmérése, és az Ön igényeinek megfelelő optimális műszaki megoldás kiválasztása.
Trendklíma webáruházban minden klíma rövid leírásában megtalálható, hogy mekkora helyiség hűtésére / fűtésére ajánlott. Ezek az adatok átlagos hőterhelésre lettek kiszámítva.

A gyártók többféle műszaki megoldást kínálnak, Ön választhat, hogy a split klíma, a mobilklíma, vagy az ablakklíma felel meg az igényeinek, pénztárcájának legjobban. 
Átlagos jól szigetelt lakóépület esetén a teljesítményigényt úgy kapjuk meg, hogy az alapterületet (pl.:20 m2) megszorozzuk a belmagassággal (pl.:2,8 m) és az így kapott értéket (légköbméter) megszorozzuk 35 Wattal = 1960 Watt (1,96 kw). Ebben az esetben 2,1 kw-os, vagy 2,6 kw-os klímakészüléket célszerű választani. Ezt a számítást azonban az alábbi tényezők nagyban befolyásolhatják.

Fontosabb tényezők, amelyek a szükséges teljesítményt a klímatizálandó épület vagy helység térfogatán túl befolyásolják:

  • Az épület határoló felületeinek hőátadási együtthatója (szigetelése)
  • Nyílászáró felületek nagysága, légzárása
  • Benapozottság (tájolás)
  • Beépített elektromos fogyasztók
  • Jellemzően benn tartózkodó személyek száma

A Trendklíma szakemberei segítenek a megfelelő klíma kiválasztásában. Keressen minket bizalommal.

A Trendklíma webáruházban forgalmazott típusok: split klíma, oldalfali split klíma, kazettás klíma, légcsatornázható klíma, Multi rendszerű klíma, mobilklíma, ablakklíma, Aircool klíma, Midea klíma, Lg klíma, Samsung klíma, Mitsubishi klíma, Daikin klíma, Toshiba klíma.

Szolgáltatásaink:
Klíma tervezés, klíma tanácsadás, klíma ingyenes házhozszállítás, szerver klímatizálás, konténer klímatizálás, klíma karbantartás, klíma javítás.

Beüzemelés:
Csak érvényes F-Gáz számmal  rendelkező klímaszerelővel üzemeltesse be készülékét. Ez nemcsak garanciális feltétel, de azt is biztosítja, hogy a az elvégzett munka szakszerű lesz, és Ön elégedetten használhatja megvásárolt berendezését.
Természetesen a Trendklíma webáruházban megvásárolt Cascade klíma,Cooper&Hunter klíma, Aircool klíma, Midea klíma, Lg klíma, Samsung klíma, Mitsubishi klíma, Daikin klíma, Toshiba klíma készülékek Magyarországi garanciával rendelkeznek és a klíma telepítését F-Gáz számmalrendelkező szakemberek végzik.

Üzemeltetés:
Helyes szigetelés, csukott ajtó-ablak
Akinek még új a klímája, annak lehet, hogy új szokásokat is fel kell vennie. Amíg működteti a berendezést, nem hagyhatja hosszabb ideig tárva-nyitva az ablakot és az ajtót, ugyanis ilyenkor az utcát hűti, pénzt dob ki az ablakon. A klímát beszereltetőknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük a nyílászárók szigetelését is: a hatékony hűtés - akárcsak a hatékony fűtés - nem fér össze az elégtelenül szigetelt ajtókkal-ablakokkal.

A "klímabetegség" megelőzése:
Amellett hogy a beltéri levegő minősége befolyásolja a közérzetünket, számos betegség kialakulásában is játszhat szerepet: évről évre egyre több olyan ember fordul orvoshoz pl. légúti, influenzás panaszokkal, fejfájással, aki sok időt tölt klimatizált térben. A klímabetegség elsősorban a nagyobb irodaépületekben jelent problémát, ám akár otthonunkban is kedvezőtlenül változhat a levegő minősége, ha helytelenül használjuk a légkondicionálást. A betegségnek ugyanis nem maga a klíma berendezés az oka, hanem annak a szakszerűtlen használata.
Sokan azt gondolják, hogy nem bírják a légkondicionálót, viszont mindössze azért betegednek meg, mert egyszerűen hűvösebbre állítják a kelleténél. Ha a külső és a belső hőmérséklet különbsége túl nagy, akkor már pillanatok alatt megfázhat, akár tüdőgyulladást is kaphat az ember, ha a túl hűvösre hűtött helyiségből kimegy a meleg környezetbe, aztán vissza.

Karbantartás:
Klímatisztítás - Beltéri egység
A split klímaberendezéseknek a beltéri egységében szűrők vannak felszerelve. Ezeknek az a feladata, hogy összegyűjtsék a szobák levegőjében levő port és egyéb szennyeződéseket. A helyes - és gazdaságos - működés érdekében a szűrőket rendszeresen tisztítani kell. Évente legalább egyszer feltétlenül érdemes szakemberrel átnézetni a split klíma berendezést, ugyanis a szűrők ugyan védik a készülék belső részeit a portól és egyéb szennyeződésektől, azonban egy idő után óhatatlanul szennyeződés rakódik le a szerkezet belső felületén. A rendszeres tisztítással és szakszerű szervizeléssel, amellett hogy kellemes hőmérsékletet élvezhet, tiszta és higiénikus is marad a szoba levegője.

Klímatisztítás - Kültéri egység
A split klíma kültéri egységét is legalább ilyen fontos tisztítani, karbantartani. Ebben az egységben helyezkedik el a kondenzátor, amely a gőzt cseppfolyósítja a készülékben. A kondenzátor a használat során eltömődhet. Ez, amellett hogy a split klíma készülék teljesítményét károsan befolyásolja, meghibásodáshoz is vezethet, az eltömődött kondenzátorú készülék túlmelegedhet.
Amennyiben odafigyel a split klíma rendszeres tisztítására, meghosszabbíthatja a készülék élettartamát, és energiát takaríthat meg.

Reméljük, hogy sikerült segítenünk a megfelelő megoldás megtalálásában. ...

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:
Elveszett jelszó?

Nincs még fiókja?
Regisztráció

Kosár

Kosár kép

Ön kosara üres!

Ajánlott termékek

Látogatók

Oldalunkat jelenleg
1 látogató böngészi!